Şehzadeler Ziraat Odası > Duyurular > BORÇLARIN ERTELENMESİ HAKKINDA DUYURU

BORÇLARIN ERTELENMESİ HAKKINDA DUYURU

DUYURU!!!
01.01.2017- 31.12.2017 Tarihleri arasında ekilişleri,ürünleri,hayvan varlıkları,tesisleri veya seraları en az %30 oranında zarar gören ve bu durumları İl veya İlçe Hasar Tespit Komisyonlarınca tespit edilen çiftçi kayıt sistemine kayıtlı gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi borçları %3 faiz tahakkuk edilmek suretiyle 1 yıl süre ile ertelenmiştir.

Ertelemeden faydalanmak isteyen kredi vadesi dolmuş ve 90 günü geçmemiş ve 90 günü geçen üreticilerin hasar tespit komisyon karar tarihi itibaren 1 ay içerisinde, vadesi henüz gelmemiş ancak bir yıl içinde dolacak olan üreticilerin vade tarihinden itibaren 1 ay içerisinde borçlu oldukları Ziraat Bankası şubesine veya Tarım Kredi Kooperatifine yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir.