Şehzadeler Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Şehzadeler Ziraat Odası > Haberler > YENİ DÖNEMDE ZİRAAT ODASI BAŞKANINDAN AÇIKLAMALAR

YENİ DÖNEMDE ZİRAAT ODASI BAŞKANINDAN AÇIKLAMALAR

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası’nın yeni başkanı Hüseyin Altındağ, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ziraat Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen basın tanışma toplantısına eski başkan Mustafa Kaçire ve Meclis Başkanı Çağdaş Bulut katıldı.

Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, 2 Şubat 2015’ten beri oda başkanlığı görevini yürüttükten sonra 27 Kasım 2017’de istifa eden Mustafa Kaçire’ye, yaptığı hizmetlerden dolayı meclis ve yönetim kurulu adına teşekkür etti.Manisa’nın ülkemizin önemli sanayi şehri olduğu kadar esasen en önemli tarım şehri olduğunu kaydeden Altındağ, “Gediz Ovasının bereketliliği tarihten beri bilinmektedir. Manisa’mız, üzüm, zeytin, pamuk, domates, mısır, hububat gibi ürünleri ile üretimin büyük payına sahiptir. Ayrıca bu ürünlerin sanayisi de Türkiye ve Dünya çapındadır” dedi.

Altındağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eski Oda Başkanımız kendisini rahmetle andığımız Mehmet Nuri Şeyda Sorman yönetimi ile 4 yıl meclis üyeliği, Mustafa Kaçire yönetimi ile 3 yıldır Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüttüm. Baba mesleğinden gelen çiftçilikle uğraşmakta ve çiftçilerimizin sorunları ile iç içe olmanın gururunu taşımaktayım. Meclis Başkanım Çağdaş Bulut,  Meclis Başkan Vekilim Ahmet Özcanlar, Yönetim Kurulu Başkan Vekilim Boran Özseyhan, Muhasip Üyem Yalçın Başbay, Yönetim Kurulu Üyelerim Tahir Tay, Mustafa Kaçire, Ziya Özel, İzzet Penbegül ve oda meclis üyeleri İbrahim Sürücüler, İsa Keskin, Kadir Karaçakır, Mehmet Kazak, Hasan Çetin, Ahmet Toplar, Murat Çavdar, Özcan Görer, Selçuk Pekdinç, Erdem Gezek, Cem Erdöl, Baki Kopan olarak çiftçimiz için yeni bir atılım ile hizmetinde olacağız.” 


Şehzadeler Ziraat Odası’nın hiçbir siyasi partinin kurumu olmayacağını vurgulayan Altındağ, “Bütün siyasi parti sivil toplum örgütleri ile çiftçimize ve şehrimize zenginlik getirebilmek için samimiyetle çalışma arzusundadır. Bunun için kısa bir zaman içerisinde Manisa tarım ve hayvancılık şurasının toplamak istiyoruz. Buna istinaden oda meclisimizde üzüm, zeytin, pamuk, domates, mısır, hububat, hayvancılık ve de tarım sanayisi üzerine komisyonlar oluşturarak çalışmalarımıza başlayacağımızı değerli çiftçilerimize bildirmekteyiz. Ayrıca başta Valiliğimiz, Manisa Büyükşehir Belediyemiz, Şehzadeler Belediyemiz, Yunusemre Belediyemiz önderliğinde ova yollarımızda alt yapı çalışmalarına kadar her konuda çalışma ve atılım içerisinde olacağımızı beyan ederiz. Ekmeğini topraktan çıkaran, alın teriyle, bilek gücüyle emek veren, evine helal kazanç sağlayan, üretimde ülkesine ve Manisa’mıza kazandıran değerli çiftçilerimiz bu bayrağı devralırken sıkıntılarımızı hep birlikte paylaşacağımızı, sorunlarımıza elbirliğiyle çare bulacağımızı ifade ederim. Yeni dönemin odamıza, çiftçilerimize, hepimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu. 
Üretilen mahsulün değerlendirilmesi açısından hem bakanlıkla hem de TZOB ile sürekli iç içe olacaklarını belirten Altındağ,  çiftçi için ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydetti. Altındağ, ucuz mazot konusunda da gereken girişimleri gerçekleştireceklerini söyledi.